• +420 731 106 576

  • info.accelerator@accon.cz

Naši klienti mají úspěch! V rámci dotačního programu Technologické agentury ČR - TREND získal projekt Inovativního dámského tamponu podporu více jak 12 milionů na další výzkum a rozvoj. Inovativní dámský tampon Vagtam, byl součástí prvního akceleračního běhu společnosti ACCelerator.

Společnost ACCelerator dlouhodobě prosazuje u podpořených projektů model financování, kdy v rámci rozvoje inovačních záměrů kombinujeme různé zdroje financování. Jsme toho názoru, že prostředky soukromých investorů se mají dále zhodnocovat pomocí dotačních možností nabízených státem a Evropskou unií. Tyto prostředky mohou pomoci skutečně inovativním firmám snížit závislost na investorech a rozvinout své podnikání způsobem, který by jinak nebyl možný. Proto každý námi podpořený projekt doplňujeme analýzou dotačních možností, které může firma využít. Vagtam považujeme za jeden z našich nejnadějnějších projektů a jsme přesvědčeni, že získané financování přesvědčí i další investory, aby do tohoto rozjetého vlaku naskočili.

 

Český koncern Riocath® vytváří s použitím svých znalostí z oblasti zdravotnictví nový produkt - světově unikátní dámský tampon využívající patentovaný výsuvný systém „Šnečí oko“.

Jednatel společnosti a autor vynálezu, MUDr. Miroslav Svoboda uvedl: „Zjišťujeme, že výsuvný princip, který jsme původně vyvinuli pro snadné a hygienické zavádění katetrů, má mnoho dalších uplatnění“

 

​Inovativní dámský tampon Vagtam

U vaginálních tamponů nedošlo od jejich vzniku téměř k žádné významné inovaci. Produkt Vagtam tento stav výrazně mění. Díky patentovanému způsobu výsuvu od společnosti Riocath®, nedochází při zavádění tamponu k podráždění sliznice, eliminuje se zavlečení infekcí a zároveň se značně zvyšuje uživatelský komfort při aplikaci. Součástí tamponu je i vnitřní elastický obal, díky kterému zůstává po vyjmutí povrch hygienický a suchý, což značně usnadňuje manipulaci. Nyní společnost hledá klíčové partnery pro uvedení produktu na světový trh.

Pakliže vás projekt zaujal, nebo se chcete dozvědět více,